Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Ontvang je geen e-mails meer en is je mailbox vol?

De opslagcapaciteit van je mailbox hangt af van welk hosting- of e-mailpakket je hebt via ons, maar je zult minimaal 1GB mailstorage tot je beschikking hebben per e-mailadres. Voor gebruik in combinatie met een e-mailprogramma is dit ruim voldoende. Het is echter aan te bevelen om regelmatig berichten die in je mailbox op onze server blijven staan te verwijderen, zodat er ruimte beschikbaar blijft om mail te kunnen ontvangen.

Als je inlogt in je webmail via https://www.dmrmail.nl kun je links onderaan het scherm zien hoeveel ruimte je verbruikt hebt. Je ziet daar een percentage staan van verbruikte mailstorage. E-mail berichten in de map Verzonden en in de Prullenbak in je webmail worden meegeteld in het verbruik van de opslagcapaciteit. Als je het maximum aan opslagcapaciteit hebt bereikt, ontvang je geen e-mail meer totdat je je mailbox opschoont of een groter hosting- of e-mailpakket afneemt. 

Let op:

Let op: Wanneer je mailbox op onze server vol zit kun je geen e-mails meer ontvangen. De afzender ontvangt een melding dat zijn of haar bericht niet kan worden afgeleverd bij jou vanwege een volle mailbox.

Opschonen mailbox

Als je gebruik maakt van een e-mailprogramma dan is de eerste stap om daar berichten te archiveren. Op deze manier heb je altijd in het e-mailprogramma beschikking tot al je e-mails. Vervolgens kan je ruimte vrijmaken op onze server, door in te loggen in je webmail en daar berichten te verwijderen om zo ruimte vrij te maken om weer e-mails te kunnen ontvangen. Vergeet ook niet je Prullenbak te legen.

Let op:

De button verwijderen in de webmail werkt niet als de mailbox vol zit. Je moet dan de shift en delete toetsen gebruiken op je toetsenbord om e-mailberichten te verwijderen. Het te verwijderen bericht kan namelijk niet naar de prullenbak worden verplaatst als de mailbox vol zit. Met shift en delete wordt het te verwijderen bericht direct verwijderd en wordt deze niet eerst in de prullenbak geplaatst. Selecteer de te verwijderen berichten en gebruik de shift en delete toetsen om ze definitief te verwijderen. Indien je gebruikt maakt van een Apple apparaat kun je mails verwijderen met de command en backspace toetsen of met de shift, alt en backspace toetsen.