Zoek binnen de handleiding:


Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata


U vindt hieronder een checklist voor het omzetten van een Classic webshop naar Equinoxe.

 1. Maak een backup van uw administratie en plaats deze onder een ander naam terug. Het is namelijk sterk te adviseren om eerst alle handelingen in een kopie van uw werkadministratie ter verrichten zodat u in de periode dat u uw webshop omzet ongestoord verder kunt werken.
  U zult verder op zien dat u uw werk vrij eenvoudig over kunt zetten van uw kopie naar uw werkadministratie.

 2. Verzeker u ervan dat de Equinoxe functionaliteit in uw programma aanwezig is. Dit kunt u eenvoudig zien aan de “Webwinkel engine”-schakelaar boven in het menu van het hoofdvenster.

  Als deze schakelaar niet aanwezig is, neem dan contact met ons op zodat wij deze voor u aan kunnen zetten.

 3. Als deze schakelaar aanwezig is klik er dan op (in uw gekopieerde administratie). Het venster Instellingen wordt dan geopend. Selecteer boven in de optie Equinoxe. Accepteer vervolgens de instellingen.

 4. Uw webshop is nu in Equinoxe modus. U zult nu nog volgens de Equinoxe standaarden in moeten richten.

 5. Ga in het venster Eigenschappen naar stap 2 om een nieuwe template te selecteren. U kunt templates uit de Online bibliotheek selecteren of, als u een template op maat heeft, deze lokaal op uw computer selecteren.


 6. In het venster Eigenschappen zijn bij stap 3 het onderdeel Homepagina en Voettekst verdwenen deze zijn verplaatst naar stap 5.

 7. Bij stap 5 in het Eigenschappen venster ziet u 4 nieuwe onderdelen:
  1. Topmenu’s
  2. Zijmenu’s
  3. Voetmenu’s
  4. Homepagina

 8. De inrichting van de menu’s kan nu volledig aangestuurd worden vanuit het programma.
  Het is ook noodzakelijk om deze in te richten anders heeft de shop geen menu’s.

 9. Zolang het nieuwe Homepage onderdeel niet gevuld wordt zal de content van de “oude” homepagina getoond worden.

 10. Equinoxe is strenger wat betreft juistheid van HTML-code. Indien u bij extra pagina’s, artikelgroepen, artikelen of andere plaatsen HTML blokken heeft toegevoegd dan dient u deze goed te controleren op juistheid.

 11. Zorg ervoor dat alle uw productafbeeldingen dezelfde verhouding hebben. Dit zorgt namelijk voor een consistenter en dus rustiger beeld in uw webwinkel.

 12. Wij adviseren u geen Google Aanalytics code meer toe te voegen maar gebruik te maken van de Google Tag Manager. Deze kunt u eenvoudig activeren vanuit het venster Instellingen onder Webwinkel, “Zoekmachines  statistieken”.

 13. Indien u gebruik maakt van Multisafepay Connect als betaalwijze dan dient u deze om te zetten naar Multisafepay Connect 2.

 14. Bij de bezorgvormen dient u de Verzendtype per bezorgvorm in te stellen.
  Dit type zorgt namelijk voor de juiste weergave en mogelijkheden voor uw klanten in de checkout van uw webwinkel.


 15. Als u alles juist ingesteld heeft adviseren we u een publicatievoorbeeld te genereren of te publiceren naar een testlocatie.

 16. Als alles naar wens is kunt u het geheel overzetten naar uw productieomgeving. Een deel van de stappen zult u nogmaals uit moeten voeren (dit zal nu sneller gaan met de kennis die u opgedaan heeft).
  Voor een deel van de gegevens is er een export en import mogelijkheid. Daarbij kunnen de volgende gegevens overgezet worden (U vindt deze mogelijkheid in het venster Instellingen onder Webwinkel):
  1. Instellingen uit het venster “Vormgeving van template”
  2. Extra pagina’s en menu’s
  3. Template teksten

 17. Mocht u nog vragen hebben aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.


Onder dit hoofdstuk vallen de volgende pagina's: