Page tree

Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

Andere websites en webhosting pagina's:

Children Display
pageWebsites en webhosting
sorttitle

Hoe stuur je http verkeer door naar https?

Na plaatsing van een SSL/TLS certificaat moet je een aantal stappen doen. Je dient te controleren of je website goed werkt via https. 
Er kan namelijk sprake zijn van zg. mixed content, die nog wordt aangeroepen op http i.p.v. https. In de code van de website staat dan nog een referentie naar http. Dit moet worden gewijzigd naar https.

Plaats vervolgens onderstaande regels in een .htaccess bestand om bezoekers automatisch door te verwijzen naar de beveiligde website. 


Code Block
languagephp
RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP:X-Forwarded-Proto} !https
RewriteRule ^(.*)$ https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301]
Tip
titleTip

Als je inlogt met je FTP gegevens van jouw hostingaccount met behulp van een FTP programma (bijv. Filezilla) dan zoek je daar het .htaccess bestand op. Klik vervolgens met de rechtermuisklik en kies voor Bekijken/Bewerken. Het .htaccess bestand opent als tekst bestand. Voeg bovenstaande regels toe aan het .htaccess bestand en kies voor Opslaan. Als je nu je website opent zie je dat je website beveiligd is middels het certificaat.

Info
titleWordpress en Joomla

Als je gebruik maakt van Wordpress kun je de plugin Really Simple SSL gebruiken (Bron: https://nl.wordpress.org/plugins/really-simple-ssl/).
Meet informatie over .htacces en Wordpress kan je hier vinden:  https://wordpress.org/support/article/htaccess/ 
Als je gebruik maakt van Joomla kun je de extentie DB Replacer gebruiken (Bron: https://www.regularlabs.com/extensions/dbreplacer)