Page tree

Versions Compared

Key

 • This line was added.
 • This line was removed.
 • Formatting was changed.

Andere websites en webhosting pagina's:

Children Display
pageWebsites en webhosting
sorttitle

Werkt je website niet goed?

Als er iets mis gaat in de code van je website en je website hierdoor niet goed werkt, dan is het handig om de PHP foutmeldingen te kunnen bekijken. Je kunt dan op zoek gaan naar de oorzaak van de fout. Een PHP foutmelding ontstaat wanneer er een fout staat in de PHP code. 

Als je inlogt in je hostingaccount met je ftp inloggegevens, dan vind je daar het bestand phperror.log. Dit is een overzicht van de PHP foutmeldingen. Dit bestand is zichtbaar in je hostingaccount en staat in de hoogste map van het hostingaccount, naast de HTML map. De logs worden 7 dagen bewaard. 

De functie error_reporting is ingeschakeld, zodat je zelf controle hebt over welke fouten in de logs verschijnen. Om een fout op te lossen, moet je begrijpen van wat voor soort fout er sprake is. Er zijn vier verschillende soorten PHP fouten ofwel PHP errors:

 1. Parse Error
  Parse fouten ofwel verwerkingsfouten worden veroorzaakt door verkeerde gebruikte of ontbrekende symbolen in een syntaxis. De compiler vangt de fout op en beëindigt het script. Denk hierbij aan (1) haakjes of quotes die niet worden afgesloten, (2) ontbrekende of juist teveel puntkomma's of haakjes of (2) spelfouten.
 2. Fatal Error
  Fatale fouten zijn fouten die je programma laten crashen en die worden geclassificeerd als kritieke fouten.  Een ongedefinieerde functie of class in het script is de belangrijkste reden voor dit type fout. Er zijn 3 soorten fatale fouten: (1) Een fatale fout bij startup (wanneer het systeem de code niet kan uitvoeren bij installatie), (2) een fatale fout tijdens compileren (wanneer een programmeur niet-bestaande gegevens probeert te gebruiken) en (3) een fatale runtime-fout (deze treedt op terwijl het programma wordt uitgevoerd, waardoor de code volledig stopt met werken).
 3. Warning Error
  Dit is een waarschuwingsfout in PHP die het script niet zal stoppen. Het is een waarschuwing voor een probleem wat mogelijk grotere issues kan veroorzaken in de toekomst. De meest voorkomende waarschuwingsfouten zijn (1) dat een bestand wordt aangeroepen wat niet bestaat in de directory of (2) dat er verkeerde parameters staan in een functie.
 4. Notice Error 
  Een notice error is een kleine fout vergelijkbaar met een waarschuwingsfout omdat deze fout ook de uitvoering van de code niet zal stoppen. Het is vaak niet duidelijk of het een werkelijke fout is of reguliere code. Een notice error treedt meestal op als het script toegang nodig heeft tot een ongedefinieerde variabele.